Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Hilton

Τη συμμετοχή του στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Hilton, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 10πμ έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου, σαν έκφραση αλληλεγγύης, ανακοίνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Παράλληλα καλεί και στην κινητοποίηση της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου στη 1μμ στο υπουργείο Εργασίας. Κεντρική διεκδίκηση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής στη σχετική ανακοίνωση: «Το Συνδικάτο καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στην Αττική, όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να πάρουν αποφάσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους στο ξενοδοχείο Χίλτον , που αντιστέκονται μέσα από το σωματείο τους, απέναντι στη προσπάθεια της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ και τις HILTON να απολύσουν όλο το προσωπικό και να απαλλαγούν από τα δικαιώματα των εργαζομένων με αφορμή την ανακαίνιση του Ξενοδοχείου.

Τη προηγούμενη Τρίτη η εταιρεία ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου προσφέροντας τους ουσιαστικά 2 επιλογές εθελούσιας αποχώρησης οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη, την απόλυση.

Η επιδίωξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ να εξαγοράσει την συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα μπορεί να εμποδιστεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον αγώνα/

Οι εργαζόμενοι με τη δική μας αλληλεγγύη και στήριξη μπορούν να αποτρέψουν τη προσπάθεια της εργοδοσίας, ώστε στην νέα μορφή του συγκροτήματος μετά την ανακαίνιση, να απασχολήσει νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εργοδοσία πήρε αυτή την απόφαση σε μια περίοδο όπου «τρέχουν» από τη κυβέρνηση μια σειρά από επιδοτήσεις και προνόμια, συνολικά προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση με τη πολιτική που εφαρμόζει συνολικά έχει δώσει το πράσινο φως σε Ξενοδόχους και μεγάλες επιχειρήσεις στον επισιτισμό να προχωρούν σε απολύσεις , μειώσεις μισθών , γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας και των προγραμμάτων αναστολής και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των κερδών που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ,με τη δική μας δουλειά».

Σχετικές ειδήσεις

Infographic: Κλείνει για τρία χρόνια το Hilton Αθηνών

Αλλάζει όνομα το Hilton: Η ιστορία του ξενοδοχείου από τον Ωνάση μέχρι τον Σινάτρα

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση