Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με αρκετό ήλιο οι επόμενες ημέρες, ξανά χειμώνας το άλλο ΣΚ

Την Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία Τρίτη και Τετάρτη για να ανέβει ξανά για λίγο την Πέμπτη. Όμως, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από την Παρασκευή ένα χειμωνιάτικο σύστημα θα κατέβει από τα βόρεια Βαλκάνια δίνοντας χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τις μεσημβρινές ώρες και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο , εκεί θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. μέχρι 9 βαθμούς στα βόρεια, και μόνο στα δυτικά τοπικά θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα αρχικά θα βρέξει για λίγο στα νοτιοδυτικά. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Tις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ο κ
Οι άνεμοι στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της όμως το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση