Έρχονται τα πρώτα έξι Rafale: Την Τετάρτη θα προσγειωθούν στη βάση της Τανάγρας (video)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των Rafale, τα πρώτα 6 δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν την προσεχή Τετάρτη στην βάση της Τανάγρας.

Τα βλέμματα του αεροπορικού Επιτελείου βρίσκονται στον καιρό διότι πολλά θα εξαρτηθούν από αυτόν μέχρι την Τετάρτη.

Πάντως τα 6 πρώτα Rafale F3R πριν την ιστορική στιγμή της προσγείωσής τους στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πως θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Σημειολογικό για την Πολεμική Αεροπορία είναι πως τα νέα γαλλικά αεροσκάφη θα συνοδεύονται τιμητικά από τα Mirage 2000-5 και με αυτό τον τρόπο φαίνεται η ιστορική συνέχεια με την προσθήκη των Rafale, μετά από τα Mirage F1, Mirage 2000 & Mirage 2000-5 που έχουν πετάξει και πετούν με τα Ελληνικά χρώματα.

Την Τετάρτη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι αναμένεται αυτή η ιστορική προσθήκη στον αεροπορικό στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας. Και στην Τανάγρα αναμένονται υψηλοί προσκεκλημένοι όπως μαθαίνουμε, πέραν της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βεβαίως στην βάση των Γαλλικών αεροσκαφών που πετούν με τα Ελληνικά χρώματα, οι πάντες εδώ και καιρό βρίσκονται υπ΄ ατμόν, διότι ορισμένες εργασίες έγιναν και είναι έτοιμες οι υποδομές για την υποδοχή των αεροσκαφών και ιπταμένων, αλλά πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρχει η υποστήριξη που απαιτείται τόσο σε τεχνικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο σε πρώτη φάση εστιάζεται στην εκπαίδευση των αεροπόρων και τεχνικών από τους 8 εκπαιδευτές, Έλληνες και Γάλλους που φτάνουν μαζί με τα Rafale.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση