Το ΚΚΕ για την κακοποίηση παιδιού με αυτισμό σε ιδιωτικό κέντρο ειδικής αγωγής

«Το απεχθές βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στην κακοποίηση παιδιού με αυτισμό σε ιδιωτικό κέντρο ειδικής αγωγής δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η ανεξέλεγκτη δράση των ιδιωτών και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι από τη μεριά του κράτους είναι αποτέλεσμα της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης και της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην πολλαπλή κακοποίηση των παιδιών με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων.

Το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του φυσικού αυτουργού αλλά και όσων ήξεραν και για σχεδόν δύο χρόνια συγκάλυπταν το γεγονός. Καλούμε το λαό να παλέψει για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, για ουσιαστική προστασία των παιδιών με αναπηρία. Ενήλικες και παιδιά που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους δεν μπορεί να αφήνονται έρμαια στα χέρια ιδιωτών. Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη».

Σχετικές ειδήσεις

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Στο Πειθαρχικό ο δράστης της βάναυσης συμπεριφοράς

Προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό παιδιού από φυσικοθεραπευτή

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση