ΜέΡΑ25: Κοινωνικοποίηση και άσκηση δημοκρατικού, κοινωνικού ελέγχου στα ΜΜΕ

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφέρεται στην κατάληξη των εργασιών της Εξεταστικής για τη “Λίστα Πέτσα” και τη θέση του ΜέΡΑ25 για κοινωνικοποίηση των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η κατάληξη των εργασιών της Εξεταστικής για τη “Λίστα Πέτσα” με πολλαπλά κομματικά πορίσματα και την αποποίηση κάθε ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει τη στάση του ΜέΡΑ25 και της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να μην νομιμοποιήσουμε τον τραγέλαφο και να θέσουμε το πραγματικό ζήτημα που έπρεπε να μας απασχολεί αν όντως θέλουμε ένα διαφορετικό μιντιακό τοπίο.

Το ζήτημα δηλαδή της ιδιοκτησίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή εξαπάτησης όπως είναι δυστυχώς σήμερα, κάτι που περνάει μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση τους και την άσκηση δημοκρατικού, κοινωνικού ελέγχου σε αυτά.

Οτιδήποτε λιγότερο, απλώς συντηρεί την υπάρχουσα σαθρότατη κατάσταση και δίνει τη δυνατότητα στην Μητσοτάκης Α.Ε. να προχωρήσει και στην περαιτέρω χειραγώγηση των μέσων, όχι μόνο μέσω του χρηματισμού των ολιγαρχών που τα κατέχουν, αλλά και μέσω πρωτοφανών διώξεων σε δημοσιογράφους και μη φίλα προσκείμενα Μέσα, όπως και μέσω της προσπάθειας ελέγχου και του “χώρου” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πια.

Στον αντίποδα εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια ενημέρωση που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και όχι υπέρ μιας παρασιτικής ολιγαρχίας».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση