Κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο – Αίτημα το ασυμβίβαστο του καθηγητή με επιχειρηματική δραστηριότητα

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας”. Οι φοιτητές θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Αφορμή οι καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις.

Μεταξύ των αιτημάτων των φοιτητών  είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη και να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης ζητούν την παραίτηση όλων των εμπλεκομένων στη συγκάλυψη, συμπεριλαμβανομένου   και του πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους , «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Οι φοιτητές διεκδικούν επίσης, δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση