Έρχονται έλεγχοι μέσω social media για παράνομες υπηρεσίες κομμωτηρίων & μανικιούρ σε σπίτια

Ελέγχους μέσω των αναρτήσεων τους στα social media σε όσους παρέχουν παράνομα σε σπίτια υπηρεσίες κομμωτηρίων και μανικιούρ προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε ότι δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, αλλά και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως είπε: «Τώρα, θα ετοιμάσουμε διάταξη, ίσως να την φέρουμε και στην Ολομέλεια για τη συζήτηση περί του δικαίου του ανταγωνισμού που έχουμε την άλλη εβδομάδα, αν προλάβουμε, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή να κάνει έλεγχο μέσω των αναρτήσεων στα social media που κάνουν όσοι πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φροντίζουν τα νύχια και τα λοιπά και διαφημίζουν “τι ωραία που το κάνω”».

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης θέλει να θεσπιστεί η διάταξη «διότι πολλοί απ’ αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δεν έχουν ΑΦΜ επαγγελματικό και δεν κόβουν αποδείξεις. Κι αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που βεβαίως είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια και παρέχουν υπηρεσία αμειβόμενοι “μαύρα”, όπως λέμε, και άρα ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο εκείνους που έχουν καταστήματα, δηλώνουν τα έσοδά τους και βεβαίως έχουν ένα σωρό έξοδα».

«Πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός.

www.ertnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση