Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με τη Ferrari αναζητούν οι αρχές – Τι αποκαλύπτουν μάρτυρες

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού φλέγεται στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η σύζυγος και μητέρα του παιδιού του βγαίνει τρέχοντας και σώζεται από θαύμα, ενώ ένας φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού τρέχει να τον απεγκλωβίσει πριν τυλιχτεί το αυτοκίνητο στις φλόγες.

Οι στιγμές είναι δραματικές με τους διερχόμενους οδηγούς να καταγράφουν εικόνες που σοκάρουν.

Κάμερα ασφαλείας βενζινάδικου κατέγραψε τη Ferrari την ώρα που έπαιρνε τη μοιραία στροφή, μόλις 120 μέτρα πριν από τη φονική πρόσκρουση.

«Από τη στροφή μέχρι το σημείο αυτό δεν είδαμε ίχνη πλαγίας ολίσθησης ή ίχνη τροχοπέδησης», δηλώνει ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Ο 45χρονος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, παρέλαβε το καινούργιο του αυτοκίνητο από υπαίθριο χώρο στη λεωφόρο Ποσειδώνος και πρόλαβε να διανύσει μόλις δύο χιλιόμετρα.

«Δεν ήταν αφεντικό μας, ήταν ο άνθρωπός μας, δεν έχω λόγια γι΄αυτόν, μας φρόντιζε όλα τα χρόνια», ανέφερε υπάλληλος του Τζώρτζη Μονογυιού.

Η σύζυγος του 45χρονου επιχειρηματία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της

Δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος, εκτιμούν οι αρχές

Το πρώτο πράγμα που εξέτασαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας ήταν εάν υπήρξε κάποιος εξωγενής παράγοντας χάρη στον οποίο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της Ferrari.

Στελέχη της Τροχαίας με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι από την έρευνα προκύπτει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος, ούτε κάποιος πεζός που θα μπορούσε να λειτούργησε ως εμπόδιο για τον οδηγό. Επίσης, είναι βέβαιο ότι ο 45χρονος δεν επιχείρησε να κάνει κόντρα με κάποιο άλλο όχημα. Εξετάστηκε ακόμα και το σενάριο να υπήρχε στη στροφή κάποιο σκυλί ή άλλο τετράποδο και αποκλείστηκε και αυτό.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει δύο πολύ σημαντικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν πως έγινε το περιστατικό. Στο σημείο υπάρχει σε λειτουργία κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας αλλά και κάμερα από επιχείρηση.

«Κινούταν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Δε μπορούσες να τρέξεις περισσότερο γιατί υπήρχαν αρκετά οχήματα στο δρόμο. Ο 45χρονος έστριψε δεξιά. Όταν έκανα και εγώ το ίδιο είδα το τροχαίο. Έτρεξα. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα του 45χρονου και δεν άνοιγε. Με τη βοήθεια του φίλου μου τελικά τον βγάλαμε έξω ενώ είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά», είπε φίλος του 45χρονου που κινούταν ακριβώς πίσω από τη Ferrari.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κώστας Παπαδόπουλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση