Εισαγγελική παρέμβαση στη σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης ΑμεΑ ανηλίκου από φυσικοθεραπευτή

Την εισαγγελική παρέμβαση έφερε η δημοσιοποίηση της θλιβερής υπόθεσης με τον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να ξυλοκοπεί ένα 10χρονο αγόρι ΑμεΑ.

Ο δικηγόρος του φυσικοθεραπευτή μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σημειώνει: «Δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση κακοποίηση. Δεν κλωτσάει στο πρόσωπο, κλωτσάει το παπούτσι που ήταν στο χέρι του παιδιού, γιατί εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να το πιάσει με το χέρι του. Το παιδί το μόνο που έκανε ήταν επιθετικό. Πήγε να χτυπήσει κι άλλα παιδιά ή κάποιους άλλους που ήταν στον χώρο εκεί. Και το έκανε μόνο και μόνο για να το αφοπλίσει ας το πούμε. Να απομακρύνει το παπούτσι που κρατούσε στο χέρι του».

Ο φυσικοθεραπευτής θα περάσει από πειθαρχικό τις επόμενες μέρες. Για την ώρα απειλείται με εξάμηνη αφαίρεση της άσκησης επαγγέλματος, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

«Το πειθαρχικό μπορεί να επιβάλλει μέχρι 6 μήνες αναστολή της άσκησης επαγγέλματος. Μια δεύτερη αναστολή σημαίνει μέχρι και οριστική παύση», επισημαίνει ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Στο μεταξύ, μια νέα καταγγελία έρχεται να ταράξει τα νερά για το συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καταγγελία μητέρας, υπήρχαν παράπονα από το περασμένο καλοκαίρι για την κατασκήνωση του κέντρου, στην οποία δεν τηρείτο κανένα μέτρο ασφαλείας για τον κορονοϊό, κάτι μάλιστα που επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Πηγή: Live News / Mega 

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο σοκ: Φυσικοθεραπευτής κακοποιεί ανήλικο παιδί

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση