Στα ναυπηγεία της Λοριάν Παναγιωτόπουλος και Παρλί – Προσεχώς οι υπογραφές για τις 3 Belh@rra

Στη Γαλλία βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αμέσως μετά τη σύνοδο στη Βρέστη, ταξίδεψε λίγο πιο νότια στην περιοχή της Βρετάνης και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία της Λοριάν. Εκεί δηλαδή που ξεκίνησε ήδη το ναυπηγικό έργο τόσο της γαλλικής αλλά και της ελληνικής φρεγάτας.

Μπροστά από ένα κομμάτι χάλυβα που κόπηκε στο σχήμα της φρεγάτας Belh@rra, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί, ανακοίνωσαν πως οι επόμενες ημέρες είναι αυτές των τελικών υπογραφών της ελληνογαλλικής συμφωνίας για τις 3 νέες φρεγάτες του στόλου.

Αναφερόμενος στο στοχευμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις:

«Αλλάζει σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και οι δυο υπουργοί δεν παρέλειψαν ν’ αναφερθούν πως σε λιγότερο από μια εβδομάδα τα πρώτα Ελληνικά Rafale προσγειώνονται στην Τανάγρα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση