Περισσότερα από 230.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό ότι πάνω από 230.000 πολίτες αποτελούν ενεργά κρούσματα κορονοϊού, δηλαδή το 2,5% του πληθυσμού, ενώ παρατηρείται σταθεροποιήση θετικότητας στο 9%. Παράλληλα, τόνισε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 39 έτη, κάτι που σημαίνει βαριά νόσηση.

Επίσης, σημείωσε ότι παρατηρείται διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον εκτός των μεγάλων πόλεων, ενώ ανέφερε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική με περισσότερους από 5.000 νοσηλευόμενους. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει σταθεροποίηση και για περίπου δύο εβδομάδες θα παραμείνει περίπου στους 600 ασθενείς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον, μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η ηπιότερη νόσος. Οι ασθενείς είχαν 53% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο και 91% μικρότερη πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους, αν και η ηλικία τους είναι μικρότερη.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι από την Κυριακή έως και την Τρίτη, ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά ήταν μόλις 2% σε 2.000.000 τεστ.

Για τη γρίπη στα παιδιά, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Έχουμε τρια νοσηλευόμενα παιδιά με ήπια συμπτώματα με γρίπη τύπου Β».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση