Κ. Καζάνας, Πνευμονολόγος για επιτάξεις υπηρεσιών: Για ένα μήνα οι 300 θετικοί στην Covid-19 ασθενείς μου δεν θα έχουν γιατρό

Ο Κοσμάς Καζάνας, πνευμονολόγος – φυματιολόγος έλαβε το χαρτί της επίταξης για την ένταξη του στο ΕΣΥ εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» γι’ αυτό.

«Εμείς ανήκουμε στη δεύτερη παρτίδα των γιατρών που επιστρατεύονται στη Βόρεια Ελλάδα και δεχθήκαμε τα φύλλα πορείας», είπε ο ιδιώτης γιατρός οποίος δηλώνει ότι το χαρτί της επίταξης έχει ισχύ για τριάντα ημέρες και αφορά και τις εφημερίες.

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε, ακόμα μια φορά, πλάτη στο Σύστημα Υγείας. Όπως ξέρετε το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας στηρίζεται στους ιδιώτες γιατρούς. Είμαστε εμείς που βάλαμε το πρώτο ανάχωμα στην πανδημία και θα βοηθήσουμε στα πάντα. Ωστόσο, αυτή την στιγμή συμβαίνει το οξύμωρο. Το ιατρείο μου βρίσκεται στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με πληθυσμό 130.000 κατοίκων και αυτή την στιγμή έχουμε επιταχθεί και οι τέσσερις ιδιώτες πνευμονολόγοι του δήμου», δήλωσε ο γιατρός που θα παρουσιαστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι λόγω της επίταξης, οι δημότες στην περιοχή δεν θα μπορούν βρουν πνευμονολόγο καθώς τρεις από τους τέσσερις γιατρούς που επιτάχθηκαν στο Δήμο Κορδελιου – Ευόσμου εργάζονται και στα ΚΑΠΗ και τα δημοτικά ιατρεία.

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας πρέπει να οχυρώσουμε το ανάχωμα και όχι να το καταστρέψουμε. Δεν ξέρω κατά πόσο η βοήθειά μας στο νοσοκομείο θα είναι τέτοια ώστε να δώσουμε μια ανάσα στους άλλους μαχητές που παλεύουν στη φάση αυτή» δήλωσε ο κ. Καζάνας.

Αναφορικά με το εάν θα μπορέσει να διατηρήσει ανοιχτό το ιατρείο του είπε ότι το θεωρεί ανέφικτό. «Αυτή την στιγμή κρατάω 300 θετικούς ασθενείς στο σπίτι. Αυτοί για ένα μήνα δεν θα μπορούν να βρουν όχι μόνο εμένα, αλλά και τους υπόλοιπους πνευμονολόγους.

Ταυτόχρονα ο κ. Καζάνς έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι άλλο το είμαι θετικό κρούσμα και άλλο το νοσώ. Είναι άλλο να νοσώ εμβολιασμένος και άλλο να νοσώ ανεμβολίαστος».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση