Β. Παπαευαγγέλου: Αυξήθηκε κατά 10 χρόνια η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό ότι πάνω από 230.000 πολίτες αποτελούν ενεργά κρούσματα κορονοϊού, δηλαδή το 2,5% του πληθυσμού, ενώ παρατηρείται σταθεροποιήση θετικότητας στο 9%. Παράλληλα, τόνισε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά δέκα χρόνια στα 39 έτη.

Επίσης, σημείωσε ότι παρατηρείται διασπορά εκτός των μεγάλων πόλεων, όπως στα νησιά, την Ξάνθη και τη Φθιώτιδα. Σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Ημαθία, το Κιλκίς, η Άρτα και η Φλώρινα παρατηρείται επιβάρυνση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον, μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η ηπιότερη νόσος. Οι ασθενείς είχαν 53% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο και 91% μικρότερη πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους, αν και η ηλικία τους είναι μικρότερη.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι από την Κυριακή έως και την Τρίτη, ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά ήταν μόλις 2% σε 2.000.000 τεστ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση