Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ιδιοκτήτης ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Ο διευθυντής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Changpeng Zao, πιο γνωστός με το παρατσούκλι «CZ», εντάχθηκε έτσι στην ομάδα των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων και η περιουσία του υπολογίζεται, σύμφωνα με το CNN, στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο προβλεπόμενος πλούτος του Zao βρίσκεται πλέον δίπλα-δίπλα με τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία Larry Ellison και ξεπερνά τον πλούτο του Mukesh Ambani, ενός Ινδού μεγιστάνα, και η άνοδος του Σινο-Καναδού επιχειρηματία είναι σύμβολο της ταχείας δημιουργίας πλούτου στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.

«Μην ανησυχείτε για την κατάταξη. Ανησυχείτε για το πόσα άτομα μπορείτε να βοηθήσετε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο διευθυντής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, ο οποίος σχεδιάζει να δωρίσει έως και το 99% του πλούτου του την επόμενη περίοδο, καθώς και άλλοι επιχειρηματίες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων που έχουν απόλυτη επίγνωση της σημασίας της φιλανθρωπίας.

Ο Zao κυκλοφόρησε το Binance το 2017, μετατρέποντάς το σταδιακά σε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια μεταναστών στον Καναδά και προηγουμένως εργάστηκε στα McDonald’s για να βοηθήσει την οικογένειά του και αφού σπούδασε πληροφορική εργάστηκε σε λογισμικό συναλλαγών για το χρηματιστήριο του Τόκιο και το Bloomberg.

Πηγή: Εφημερίδα «Πολίτικα»
Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση