Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ξεκινά στις 30 Μαρτίου – To keyvisual της φετινής διοργάνωσης

Το The Greek Film Festival in Berlin παρουσιάζει το νέο του keyvisual που θα σηματοδοτήσει την επερχόμενη 7η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2022 στο Βερολίνο. Δημιουργός είναι ο visual artist Γιάννης Τσιούνης, ο οποίος «ενσωμάτωσε» το LGBTQI+ αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί κατά το φεστιβάλ στις λέξεις πολυμορφία, «άνοιγμα» και ελευθερία που αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά του φεστιβάλ.

«Με τις λέξεις άνοιγμα, ελευθερία, πολυμορφία όντας βασικά συστατικά του DΝΑ του φεστιβάλ, φαντάστηκα ένα σουρεαλιστικό σύμπαν που ο αρχαίος ελληνικός παλμός έχει παιχνιδιάρικη διάδραση με την βερολινέζικη υποκουλτούρα, το κιτς και την ιντερνετική αισθητική.

Ο κύριος χαρακτήρας αυτού του χρωματιστού και συνάμα σκοτεινού κόσμου είναι η Θεότητα της Οπτικής Δημιουργίας, ένα αρχαίο ανδροειδές με μια κάμερα στο κεφάλι που δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να εμπνευστούν και να συλλάβουν όμορφες εικόνες ρίχνοντάς τους ένα έντονο φως. Θα τον ακολουθήσει η Θεότητα των Ηχοχρωμάτων, ένα πλάσμα σαν Μινωταύρος που αιχμαλωτίζει τους ήχους χρησιμοποιώντας το μαγικό του εργαλείο, ένα boom.

Τέλος, θα έλθει η Θεότητα της Παρατηρητικότητας, ένα φτερωτό πλάσμα που παρακολουθεί σιωπηλά τη δράση και την δημιουργική διαδικασία, παρεμβαίνοντας, όταν νομίζει ότι είναι απαραίτητο» αναφέρει για το σκεπτικό ο καλλιτέχνης. Όλες οι Θεότητες θα αποκαλυφθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ως μέρος ενός κινηματογραφικού ταξιδιού που κορυφώνεται με τις προβολές του φεστιβάλ, 30 Μαρτίου – 3 Απριλίου.

Ο Γιάννης Τσιούνης είναι visual artist με ειδίκευση στο branding, τις εικονογραφήσεις και τα κινούμενα γραφικά. Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του στο https://www.instagram.com/h.f.i.d.s

www.ertnews.gr

Εύα Κουσιοπούλου