Αγγ. Συρίγος στην ΕΡΤ: Μέσα στο 2022 θα δούμε την πανεπιστημιακή αστυνομία – Την Δευτέρα 17/1 ξεκινά η εκπαίδευσή της

«Ξεκινά στις 17 του μηνός η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μόλις τελειώσει θα εισέλθει στα Πανεπιστήμια που έχουν οι Πανεπιστημιουπόλεις όπως προβλεπόταν με τον αρχικό σχεδιασμό», δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε υπολογίζεται να την δούμε στα Πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι θα την δούμε μέσα στο 2022.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι δεν ήταν κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς οφειλόταν σε προσφυγές που είχαν γίνει, ενστάσεις και στην ίδια την γραφειοκρατική λειτουργία για την πρόσληψη των αστυνομικών.

Όσον αφορά την Εξεταστική Περίοδο στην οποία μπαίνουν τα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι για λόγους προστασίας αδιάβλητου των εξετάσεων, η εξεταστική θα γίνει δια ζώσης (γραπτά ή προφορικά).

Για τους δε φοιτητές που νοσούν από τον κορονοϊό, «δίνεται η δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας edupass που φαίνεται αν ασθενούν από τον κορονοϊό ή όχι εκείνες τις μέρες – που φαίνεται αν είναι σε καραντινα δηλαδή – να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις μετά την εξεταστική περίοδο που θα έχει τελειώσει το πρόβλημα γι αυτούς».

«Έτσι δεν θα χαθεί η εξεταστική περίοδος για τους συγκεκριμένους φοιτητές, ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικοί», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

«Ό,τι και να είναι, είτε είναι για προσωπικούς λόγους ή για εγκληματικές ενέργειες ή για αναρχικές ομάδες, η βία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια και καταδικάζεται απερίφραστα», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος σχολιάζοντας την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη εναντίον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση