Μ. Θεοδωρίδου: Για παιδιά κάτω των 18 δεν υπάρχει σύσταση για τρίτη δόση εμβολίου

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα των παιδιών, τις νέες μελέτες για τις μικρότερες ηλικίες και την εξέλιξη της πανδημίας, μίλησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Κάνοντας αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων από σήμερα τόνισε ότι το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εκπαίδευση.

Σημείωσε δε ότι είναι πολύ ικανοποιητική η συμμετοχή των παιδιών στον εμβολιασμό και εξήγησε ότι για παιδιά κάτω των 18 δεν υπάρχει σύσταση για χορήγηση τρίτης δόσης. Όπως είπε, τρίτη δόση προβλέπεται για παιδιά κάτω των 18 που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Σχολιάζοντας μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου και αφορά σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της pfizer, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την προστασία και αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Πρόσθεσε παράλληλα ότι εάν έχει χορηγηθεί πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση.

Για τη νόσο MIS-C τόνισε ότι είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος, αλλά σύμφωνα με μελέτη από τις ΗΠΑ, δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό.

Κάνοντας τέλος αναφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, σημείωσε ότι η εξάπλωση είναι ταχεία και εξήγησε ότι η χορήγηση τέταρτης δόσης θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση