«Βουτιά» πενταμήνου για το Bitcoin – Υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια

Πάνω από 5% υποχώρησε τη Δευτέρα το Bitcoin, μένοντας κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, κάτι που είχε να συμβεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως τα 39.558 δολάρια, στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί από τις 5 Αυγούστου.

Τελευταία υποχώρησε 4,7%, συμπληρώνοντας μια συνολική πτώση μεγαλύτερη από 40% κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

Συνολικά, από την αρχή του έτους η πτώση του Bitcoin αγγίζει το 14%.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση καθώς η Fed μειώνει τις ενέσεις ρευστότητας», έκανε γνωστό στο Bloomberg ο Τζέι Χάτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.

«Το bitcoin θα μπορούσε να τελειώσει το 2022 κάτω από τα 20.000 δολάρια. «Η αυστηρότερη πολιτική της Fed επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια αλλά και το ασφάλιστρο κινδύνου, καθώς η Fed αποσύρει κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές. Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις όπως η ασύμφορη τεχνολογία, οι μετοχές meme και τα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, καθώς αυτές οι επενδύσεις είναι περίπου δύο φορές πιο ασταθείς από τη συνολική αγορά, επομένως έχουν διπλάσιο ασφάλιστρο κινδύνου από τη μέση μετοχή», είπε ακόμα.

Πηγή: Bloomberg 

www.ertnews.gr

Βαγγέλης Λιακόγκονας

Αφήστε μια απάντηση