Κάλαντα και μαντινάδες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Ευχές για υγεία και ευημερία για το 2022 δέχτηκαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ακούγοντας τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και της προεδρικής φρουράς άκουσε τα κάλαντα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

Από τα παιδιά του Συλλόγου Ασηγωνιωτών Αττικής «Παύλος Γύπαρης» άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά εκτός από τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κρήτης, τραγούδησαν και μαντινάδες με συμβολικά μηνύματα τόσο για την πανδημία, όσο και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη:

«Χρόνια πολλά σας εύχομαι με υγεία και ευτυχία και γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία», «Προβλήματα έτυχαν πολλά, μα όμως τα παλεύεις γιατί έχεις ικανότητες και συνεχώς δουλεύεις», «Υγεία σας ευχόμαστε, χαρές και μόνο γέλιο και η αγάπη να γενεί στο σπίτι σας θεμέλιο», «Και όταν τελειώσουν όλα αυτά και όλα τα ξεπεράσεις το Σύλλογο της Ασή Γωνιάς να μην τον εξεχάσεις».

Μετά τα κάλαντα ακολούθησαν οι ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Στο Χαλάνδρι στην δομή φιλοξενιας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων βρέθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, έψαλαν μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα, ευχήθηκε καλή χρονιά τονίζοντας: «Το μέλλον ανήκει σε σας, τη νέα γενιά, στους νέους και τις νέες και βέβαια μαζί με τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα σε αυτήν τη ζωή από τον αγώνα όλων μας για να ζήσουμε σε μία νέα κοινωνία, χωρίς αδικία, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πόλεμο. Κι αυτήν τη χρονιά που έρχεται, τη νέα χρονιά, το 2022, η λαϊκή κινητοποίηση και πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα σε όλες τις εξελίξεις. Καλή χρονιά σάς εύχομαι ξανά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Στη συνέχεια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μοίρασε συμβολικά δώρα «για αυτές τις όμορφες στιγμές που περάσαμε σήμερα το πρωί μαζί, παραμονή Πρωτοχρονιάς», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, Γεωργία Σκιτζή, Γιώργος Παντελάκης, Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση