Σοκάρουν οι λογαριασμοί ρεύματος – Θα κλείσουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να τους πληρώσουν

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη έχουν δημιουργήσει ντόμινο στο ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο συμπαρασύρει τις επιχειρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις το κόστος λειτουργίας τους έχει εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στο να ανταποκριθούν.

Μάλιστα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων χτυπά καμπανάκι κινδύνου για τις επιχειρήσεις αυτές και με ανακοίνωσης της κάνει γνωστό το εξής: «Σύμφωνα με στοιχεία που λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τα επιμελητήρια όλης της χώρας, πολλές επιχειρήσεις, που λειτουργούν με μέση τάση ή επαγγελματικούς λογαριασμούς Γ21 και Γ22 κινδυνεύουν με παύση εργασιών αλλά και με διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλομένων».

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΕΕ παρατέθηκαν στοιχεία σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος εταιρίας που δραστηριοποιείται στη Δράμα. Όπως μπορείτε να δείτε τον Ιούνιο το ποσό του ηλεκτρικού ήταν 1.024,78 ενώ έξι μήνες μετά, τον Δεκέμβριο το ποσό έχει εκτοξευτεί (για την ίδια επιχείρηση με την ίδια κατανάλωση ρεύματος) στα 35.480,27.

Οκτώβριος και Νοέμβριος

Βέβαια τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο η τιμή είχε εκτιναχτεί στα 40.741,54 και 56.838,00 ευρώ αντίστοιχα. Η Κεντρικη Ένωση Επιμελητηρίων αναφέρει ακόμη ότι «οι ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας των οποίων έχει εκτοξευθεί και είναι επιβεβλημένη η στήριξή τους».

Δείτε αναλυτικά την αύξηση στο ρεύμα που παρέθεσε η ΚΕΕ για μια επιχείρηση στη Δράμα. Τα στοιχεία είναι από τον υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ

Αφήστε μια απάντηση