Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Παγεροί βοριάδες φέρνουν κρύο και χιόνια (video)

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 24ωρο λόγω των παγερών βοριάδων που έρχονται στη χώρα μας από τις βορειότερες περιοχές της βαλκανικής χερσονήσου. Στην βόρεια Ελλάδα και στα δυτικά αυτοί οι βοριάδες δεν θα προκαλέσουν έντονα φαινόμενα. Αντίθετα στα ανατόλικα και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας οι άνεμοι θα εμπλουτιστούν με υδρατμούς δημιουργώντας πυκνά σύννεφα και θα φέρουν τσουχτερό κρύο.

Η Αττική θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία με συννεφιά από το πρωί και βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές και χιονόνερο λίγο πιο ψηλά. Δεν αποκλείεται χιονοπτώσεις να σημειωθούν πάνω από τα 300-400 μέτρα. Μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν λίγο τα φαινόμενα κυρίως στο κεντρικό κομμάτι του νομού ενώ μέχρι και το βράδυ οι πιθανότητες χιονοπτώσεων είναι αυξημένες στα βόρεια και βορειοδυτικά. Οι άνεμοι πολύ ενισχυμένοι που κυρίως στο ορεινό και ανατολικό κομμάτι της Αττικής δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν τοπικά αυξημένες συννεφιές αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές συννεφιές που θα γίνουν ακόμα λιγότερες προς το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά με πολύ κρυό. Παγερός βαρδάρης ο άνεμος στα 6 με 7 κατά τόπους και 8 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 4 έως τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση