Ρεκόρ τιμής πώλησης για χειρόγραφο του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Perierga.gr - Ρεκόρ τιμής πώλησης για χειρόγραφο του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε χειρόγραφο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, στο οποίο προετοίμαζε τη γενική του θεωρία της σχετικότητας. Στο πλαίσιο της δημοπρασίας η τιμή του χειρόγραφου «εκτοξεύθηκε» κι πουλήθηκε τελικά έναντι 11,6 εκατομμυρίων ευρώ (με τα έξοδα) στο Παρίσι.

Και κατά το παρελθόν έγγραφα του διάσημου φυσικού έχουν πουληθεί σε τιμές ρεκόρ, όπως μια χειρόγραφη επιστολή στην οποία απευθυνόταν στο Θεό αγγίζοντας τα 2,8 εκατ. δολάρια το 2018.  Τ0 2017 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,56 εκατ. δολαρίων στην Ιερουσαλήμ μια επιστολή που αναφερόταν στο μυστικό της ευτυχίας.

Πρόκειται για ιδιόχειρο χειρόγραφο 54 σελίδων γραμμένο το 1913 και το 1914 στη Ζυρίχη (Ελβετία) από τον γερμανικής καταγωγής φυσικό και τον συνεργάτη του και έμπιστο φίλο του Μισέλ Μπέσο.

«Τα επιστημονικά ιδιόχειρα χειρόγραφα του Αϊνστάιν αυτής της περιόδου και γενικότερα της περιόδου πριν από το 1919 είναι εξαιρετικά σπάνια», είχε υπογραμμίσει πριν από την πώληση ο οίκος Christie’s, όπου έγινε η δημοπρασία για τον οίκο Aguttes.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση