Καλαφάτης: Οφείλουμε να αποκλείσουμε την ψηφιακή φτώχεια

“Οφείλουμε να προσαρμοστούμε, να εκπαιδευτούμε και να επενδύσουμε σ’ αυτό που έρχεται. Να αποκλείσουμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο την ψηφιακή φτώχεια. Αλλά και να βγούμε μπροστά. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης -που πρόσφατα παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– έχει ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες του την ψηφιακή μετάβαση. Η Ελλάδα είναι σήμερα μία χώρα ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις. Έχει δρομολογήσει το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό και μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού

 “Ο κόσμος, σταδιακά, αλλά απαρέγκλιτα, αλλάζει ταχύτητα και ρυθμούς. Δε θα γυρίσουμε στο χθες. Ο κόσμος  θα αλλάξει προφανώς και προσανατολισμούς.

Ζούμε ήδη στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, του Industry 4.0. Στην εποχή των νέων τεχνολογιών και των μεγάλων προκλήσεων.

Ο κόσμος που έρχεται  είναι ψηφιακός.  Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο θα κινηθεί,  τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Καλωσορίσαμε στη Θεσσαλονίκη εταιρείες – κολοσσούς, όπως η Cisco, που έχουν στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων, την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην προσπάθειά σας να φέρετε κοντά ανθρώπους που θα αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις για οποιοδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ανθρώπους που θέλουν να εκπαιδευτούν. Να δημιουργήσετε την υποδομή για να ενισχύσετε ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα.

Έχουμε ανάγκη τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας. Που να δίνουν τη δυνατότητα στους νέους της πατρίδας μας να προσφέρουν εντός συνόρων. Να ανατρέψουμε, αν είναι δυνατόν, τη μαζική μετανάστευση εξειδικευμένων επαγγελματιών, το brain drain και να φέρουμε πίσω όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Γι΄ αυτό βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε να εκπαιδευτούμε και να επενδύσουμε  σ΄αυτό που έρχεται. Να αποκλείσουμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο την ψηφιακή φτώχεια. Αλλά και να βγούμε μπροστά. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης -που πρόσφατα παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-  έχει ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες του την ψηφιακή μετάβαση.

Η Ελλάδα είναι σήμερα μία χώρα ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις. Έχει δρομολογήσει το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό και μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής.

Το γεγονός ότι η Cisco δημιουργεί το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ελλάδα -και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη- είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Είναι τόνωση στο οικονομικό περιβάλλον όλης της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αναμένουμε με ανυπομονησία και τα επόμενα βήματά σας”.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση