ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Προστασία ευάλωτων πληθυσμών Ρομά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Παρέμβαση με στόχο την προστασία ευάλωτων πληθυσμών Ρομά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κάνει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, γίνεται καθημερινά δέκτης της κραυγής αγωνίας της κοινότητας. Οι Έλληνες Τσιγγάνοι ανά την επικράτεια βιώνουν μία χρόνια ανθρωπιστική κρίση, η οποία σε συνθήκες πανδημίας και ακραίων καιρικών φαινομένων αναδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να επιστήσει την προσοχή του κράτους στα μείζονος σημασίας ζητήματα των Ελλήνων Τσιγγάνων. Με κάθε ευκαιρία ενημερώνει τους αρμόδιους για την κατάσταση στο πεδίο με υπομνήματα, προτάσεις, ανοιχτές επιστολές και δελτία τύπου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει τη χώρα μας το τελευταίο έτος, η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης σε συνέχεια συνεχούς επικοινωνίας με το πεδίο και επιτόπιων αυτοψιών, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ιανός» και κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», ζήτησε την άμεση μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των αρμόδιων αρχών για πρόνοια και προστασία, χωρίς καμία ανταπόκριση».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως: «Καθώς διανύουμε την κακοκαιρία “Μπάλλος” ζητάμε για ακόμη μια φορά, με υπόμνημα προς τους αρμόδιους υπουργούς, την μέριμνα της πολιτείας και τη λήψη μέτρων περίθαλψης και σίτισης για όλους τους ευάλωτους συμπολίτες μας που πλήττονται δυσανάλογα σε τέτοιες περιόδους.

Πέρα από την αντιμετώπιση των αδήριτων αναγκών που δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, τονίζουμε την ανάγκη οριστικής και ολιστικής επίλυσης των ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων, με κυριότερο το ζήτημα της στέγασης, προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για αποτελέσματα στο πεδίο, φτάνει πια η υποκρισία και η αναλγησία του επίσημου κράτους».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση