Tι αλλάζει στις άδειες οδήγησης – Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών μιλά στην ΕΡΤ (video)

«Πέρα από το θέμα της ηλικίας έχουμε αναμορφώσει στο νέο νομοσχέδιο αρκετές διατάξεις που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στις εξετάσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Ξιφαράς, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ώς μια ουσιαστική κίνηση που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να έρθουν σε επαφή με το αυτοκίνητο νωρίτερα από τα 18 χρόνια περιέγραψε ο κ. Ξιφαράς τη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό το ότι θα οδηγούν υπό επιτήρηση. Όταν κάποιος παίρνει το δίπλωμα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και σιγά σιγά εξοικειώνεται με αυτό».

Μιλώντας ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι «η οδήγηση με επιτήρηση είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για να αποκτήσει τη σωστή οδική κουλτούρα ο νέος δίπλα σε κάποιον έμπειρο οδηγό»..

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, «μέσα στο όχημα θα υπάρχει μια κάμερα με αποσπώμενη κάρτα λήψης 360 μοιρών. Το υλικό από την κάρτα θα κρατείται ώστε αν θεωρεί ο εξεταζόμενος ότι αδικήθηκε να μπορεί να κάνει ένσταση. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια δοκιμαστική βόλτα με το όχημα της εξέτασης».

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση