Στυλιανίδης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο – Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια & Χαλκιδική

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ενημέρωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κάνοντας λόγο για ένα πολύ σοβαρό επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο και ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από πολίτες και πολιτεία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μας μέλημα επισήμανε και πρόσθεσε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είπε ότι θα μείνουν αύριο κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως μέσα στην ημέρα μπορεί να αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων για αύριο και σε άλλες περιοχές, όπως εκείνη του ανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλος μας σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το 112 όπου ενεργοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές, είπε ο υπουργός. Έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο χρησιμοποίηθηκε σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Αναφέρθηκε και στα Ενιαία Επιχειρησιακά Κέντρα τα οποία λειτουργούν από χθες και παρεμβαίνουν όπου χρειάζονται.

Σχετικά με την Εύβοια είπε μεταξύ άλλων ότι ήδη βρίσκονται στην περιοχή 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Για την Αττική είπε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων σε περιοχές όπως η Ελευσίνα, η Πειραιώς, η παλιά Παραλιακή και τα Γλυκά Νερά. Μεταβαίνει επίσης η 5η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης σε ορμητικά νερά και διασωστικές λέμβους.

Στην Κέρκυρα υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί είναι σε γενική επιφυλακή ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία.

Έκανε γνωστό ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Παραμένουμε σε επιφυλακή, θα τα καταφέρουμε κατέληξε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση