Ξάνθη: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τη ΦΕΞ

Στη Ξάνθη, την πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, η ΦΕΞ πραγματοποιεί τον μουσικό και όχι μόνο κύκλο εργασιών «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι».

“Ταξιδεύοντας μαζί του, έχουμε ως στόχο τόσο την γνωριμία με το μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο, αλλά και με την ίδια την πόλη. Τι ήταν εκείνο που τον γοήτευε; Ποια ήταν τα στοιχεία για τα οποία άλλοτε μιλούσε με τόσο πάθος κι άλλοτε τον εκνεύριζαν;” αναφέρουν οι διοργανωτές.

Και εξηγούν: “Στον πρώτο κύκλο των εργασιών «συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» συζητάμε με τους φίλους και συνεργάτες του. Μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους και μας μιλούν για τον Μάνο Χατζιδάκι. Έχουμε καταγράψει περισσότερες από 15 ώρες συνεντεύξεων.

Στον δεύτερο κύκλο «2-3 πράγματα που ξέρω για τη μουσική & όχι μονο» οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1500 μαθητών κάθε χρόνο που είτε επισκέπτονται το μουσείο για το πρόγραμμα «Μουσική στο Μουσείο» είτε σε δράσεις που οργάνωσε η ΦΕΞ στα σχολεία και σε άλλους χώρους με την συνεργασία των τμημάτων μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων: Ιονίου, Μακεδονίας, ΤΕΙ Άρτας, Τσελιάμπινσκ Ρωσίας, Φιλιππούπολης Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας.

Στον τρίτο κύκλο «μουσικές συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» παρακολουθούμε εξαιρετικές συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις κι έχουμε δημιουργήσει εξαιρετικές υποδομές και ένα υπέροχο αρχείο”.

Δείτε εδώ:ΔΤ Συνοπτικά το πρόγραμμα η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 2021

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολάου