«Η πιο βαθιά εμπειρία που μπορώ να φανταστώ», λέει για το διαστημικό του ταξίδι ο Γουίλιαμ Σάτνερ

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον «κυβερνήτη Τζέιμς Τ. Κερκ» στην σειρά «Star Trek» και στις ταινίες που ακολούθησαν, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς».

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας Blue Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 χθες το απόγευμα, από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

 

Μιλώντας στον Τζεφ Μπέζος, μετά την πτήση, ο φανερά συγκινημένος Σάτνερ είπε ότι αυτή η εμπειρία τον «επηρέασε βαθιά» και ότι «όλοι στον κόσμο θα πρέπει να το βιώσουν και να το δουν αυτό». Ο Σάτνερ είπε επίσης ότι η εμπειρία ήταν «απίστευτη», προσθέτοντας ότι η στιγμή που ο γαλάζιος ουρανός εξαφανίστηκε στο σκοτάδι ήταν «τόσο συγκινητική».

«Ελπίζω να μην συνέλθω ποτέ από αυτό. Ελπίζω να μπορέσω να διατηρήσω αυτό που αισθάνομαι τώρα. Δεν θέλω να το χάσω. Είναι τόσο πολύ μεγαλύτερο από μένα», πρόσθεσε. Προσπαθώντας να εξηγήσει την εμπειρία του στον Μπέζος, ο ηθοποιός είπε: «Έχει να κάνει με το τεράστιο μέγεθος και την ταχύτητα και το ξαφνικό της ζωής και του θανάτου».

Εν τω μεταξύ, οι φαν του ηθοποιού αντέδρασαν στη διαστημική πτήση του Σάτνερ και τα συγχαρητήρια έπεφταν βροχή.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο ηθοποιός του «Star Trek» ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα του Ισαάκ Νεύτωνα.

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να φαίνομαι στον κόσμο, αλλά εγώ νιώθω σαν ένα αγόρι που έπαιζε στην ακτή, διασκεδάζοντας βρίσκοντας πότε πότε ένα πιο λείο βότσαλο ή ένα πιο όμορφο κοχύλι από τα συνηθισμένα, ενώ ο μεγάλος ωκεανός της αλήθειας βρισκόταν ολόκληρος ανεξερεύνητος μπροστά μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Skynews

 

 

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη