«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στις 16 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Για μια ακόμη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. τελεί υπό την αιγίδα της την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ: «Πρόκειται για διοργάνωση, που ξεκίνησε το 1995, ως πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια και έφτασε να αποτελεί, σήμερα, παγκόσμιο θεσμό με εκατοντάδες συμμετοχές σε όλο τον κόσμο και, με κύριο σκοπό, την προώθηση της κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας και, την υιοθέτηση προτύπων, για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με ιδιαίτερη έμφαση, στην ασφάλεια των νέων ανθρώπων στο δρόμο.

Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά της στην Ελλάδα είναι η προτροπή «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο Οδηγός της Παρέας!».

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 σε πόλεις και χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους, Πανεπιστήμια, τοπικούς φορείς, συλλόγους και το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εν λόγω δράσης αλλά και της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Ι.Ο.ΑΣ., η ΚΕΔΕ ευελπιστεί στη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, την ενεργή στήριξη των Δήμων με την υπόδειξη ομάδας εθελοντών που θα συμμετάσχουν στη δράση καθώς και κατάλληλου σημείου νυχτερινής διασκέδασης, ώστε το μήνυμα να φτάσει σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Η λίστα με τις πόλεις ακόμα διαμορφώνεται όμως ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εθελοντές μας στις πόλεις: Αθήνα, Χαλάνδρι, Αγ. Ανάργυροι, Άλιμος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Χανιά, Λαμία, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Λάρισα ,Βόλος, Κατερίνη, Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Αμαλιάδα, Πύργος, Κόρινθος, Σπάρτη, Σέρρες, Φλώρινα, Κομοτηνή, Αμύνταιο, Ορεστιάδα, Χίος, Κέρκυρα, Άνδρος, Αίγινα, Λέρος, Κως.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. καλεί τους Δήμους να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση των μέτρων για την Οδική Ασφάλεια και την ανάπτυξη της κουλτούρας για την ασφαλή οδήγηση».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση