ΕΜΑ: Άρχισε κυλιόμενη αξιολόγηση φαρμάκου για την πρόληψη της Covid-19 σε ενήλικες

Την έναρξη κυλιόμενης αξιολόγησης φαρμάκου που αναπτύσσει η AstraZeneca για την πρόληψη της Covid-19 σε ενήλικες ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπους (CHMP) του EMA ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για το Evusheld (γνωστό ως AZD7442), ενός συνδυασμού δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων (tixagevimab και cilgavimab), το οποίο αναπτύσσεται από την AstraZeneca AB για την πρόληψη της COVID-19 σε ενήλικες» αναφέρει ο ΕΜΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να ξεκινήσει την κυλιόμενη αξιολόγηση βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από κλινικές μελέτες που υποδηλώνουν ότι το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο.

Ο ΕΜΑ σημείωσε ότι θα αξιολογήσει περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του Evusheld και τη συμμόρφωσή του με τα συνήθη πρότυπα της Ε.Ε.  Ανέφερε ότι η κυλιόμενη αξιολόγηση θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν επαρκή στοιχεία ώστε η εταιρεία να υποβάλει επισήμως αίτηση για άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου.

Πηγή: EMA

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr