Δίκη επίθεσης με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της κατηγορουμένης

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα Πέμπτη η 36χρονη καθ ομολογία δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προκειμένου να απολογηθεί για την αποτρόπαια επίθεση που συντάραξε το πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει απαντήσεις για τους λόγους που όπλισαν το χέρι της. Η ίδια, απευθυνόμενη στην παθούσα την ώρα των συγκλονιστικών περιγραφών ενώπιον των δικαστών του εφιάλτη που έζησε και ζει εξαιτίας της, είχε ισχυριστεί πως η Ιωάννα “ξέρει το λόγο”, προκαλώντας το ξέσπασμα της οικογένειας της Ιωάννας. Ομως ο 40χρονος που θεωρούταν ως το “μήλον της έριδος” στην απολογία του ξεκαθάρισε πως δεν είχε δει ποτέ του το θύμα.

Μυστήριο παραμένει επίσης το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ενώ στο ερώτημα αν είχε κάποια βοήθεια, οι συνήγοροι της Ιωάννας ανακοίνωσαν πως στα στοιχεία της δικογραφίας περιλαμβάνεται καθαρά ότι στενή της φίλη είχε στο κινητό της εγκατεστημένη εφαρμογή για παρακολούθηση της τοποθεσίας του θύματος μέσω εντοπισμού του κινητού της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης, Νίκος Αλεξανδρής, είπε ότι από την 36χρονη κατηγορούμενη δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από “ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα”.

“Έχει δώσει μια τυπική ομολογία στην οποία έχει πει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι έτσι ακριβώς όπως αναγράφονται στο κατηγορητήριο” ωστόσο από τη συμπεριφορά της μέχρι τώρα “δεν έχει δείξει στο ελάχιστο ότι έχει κατανοήσει στο ελάχιστο τον πόνο που έχει προκαλέσει” είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Όπως είπε, «το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν υπάρχει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως υποστηρίζουμε εμείς ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση».
Όσον αφορά την αναμενόμενη ποινή, ανέφερε ότι αναμένει να είναι από 4 έως 7 χρόνια.

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση