Βόρεια Ελλάδα: Ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική εικόνα – Κρούσματα στο ΑΠΘ

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ξεπέρασαν τα 400. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

Με απόφαση της Κοσμητείας η σχολή παρέμεινε κλειστή καθώς τις προηγούμενες ημέρες παρεμποδίστηκε το έργο των ελεγκτών υγείας από ομάδες φοιτητών, όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες στα αμφιθέατρα δεν δημιουργούν υγειονομική ασφάλεια.

Η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παραμένει μεγάλη, με τις εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό να ξεπερνούν τα εξιτήρια ημερησίως.

Από το υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε η εγκύκλιος για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

«Για τη Θεσσαλονίκη αυτήν την χρονική στιγμή δεν προκύπτει θέμα συζήτησης. Αν προκύψει  όταν θα είμαστε πιο κοντά στην παρέλαση εδώ είμαστε για να την κάνουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στις Σέρρες βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, και συμμετείχε σε σύσκεψη για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. «Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι παραπάνω για να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Από τις νέες μολύνσεις 548 καταγράφηκαν στην Αττική, 404 στη Θεσσαλονίκη και 207 στη Λάρισα.

Κινητές μονάδες εμβολιασμού επισκέφθηκαν για μία ακόμα ημέρα τους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών. Εμβολιάστηκαν κάτοικοι σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

ΕΡτ1-Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση