Π.Καλαποθαράκου στο Πρώτο : Βλέπουμε φτωχοποίηση του μέσου καταναλωτή (audio)

Καθημερινές είναι οι διαπιστώσεις των καταναλωτών για αυξήσεις σε σειρά αγαθών από τις αρχές του χρόνου που σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν τη μορφή καταγγελιών στην Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής με πρώτες αυτές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και σε σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/και την εκπομπή του Στέλιου Βραδέλη “Έχουμε και Λέμε” η Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, οι καταναλωτές καταγγέλλουν σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αδυνατούν πολλοί να τους πληρώσουν, δεν κατανοούν αυτές τις αυξήσεις που έχουν υποστεί και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής αν δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πολλές είναι και οι καταγγελίες για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων στη διάρκεια της πανδημίας για πτήσεις που ακυρώθηκαν, μεταξύ των οποίων και προκαταβολές για σχολικές εκδρομές χωρίς να έχουν έχουν ως τώρα, ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τα χρήματα που δόθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές βασικών αγαθών, η κ Καλαποθαράκου αναφέρει καταγγελίες για ακρίβεια βασικών αγαθών όπως ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, έλαια, απορρυπαντικά και αθέμιτες πρακτικές για δήθεν προσφορές που αναγκάζουν τους καταναλωτές να αγοράζουν ποσότητες που δεν τις έχουν ανάγκη.
Βλέπουμε φτωχοποίηση του μέσου καταναλωτή, τονίζει η Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, αν σκεφτεί κανείς τις ανατιμήσεις σε συνδυασμό με την ανεργία και την ανύπαρκτη ή την μηδαμινή αύξηση των μισθών και μεταξύ άλλων προτείνει ως φορέας τη μείωση του ΦΠΑ και την απόσβεση μέρους των αυξήσεων από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

www.ertnews.gr

Βικτωρία Καβουριάρη

Αφήστε μια απάντηση