Κρήτη – Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Πρωτοβουλία, με σκοπό την  επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων των σεισμοπλήκτων περιοχών της Κρήτης,  ανέλαβε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με επιστολές που απέστειλε προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή της, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, απουσίαζαν μέτρα συγκράτησης της απασχόλησης.

«Οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές παραμένουν ακόμα κλειστές λόγω της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας, αλλά και λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί και χρήζουν αποκατάστασης προκειμένου να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η μη λήψη μέτρων στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ισοδυναμεί με απολύσεις, ακόμα και με λουκέτο», επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Και προσθέτει: «Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την συγκράτηση της απασχόλησης και συγκεκριμένα να προβλεφθεί η δυνατότητα των επιχειρήσεων αυτών να αναστείλουν συμβάσεις εργασίας, ώστε και αυτές να παραμείνουν βιώσιμες, αλλά και να αναπληρωθεί το εισόδημα των εργαζόμενων τους, που αυτή τη στιγμή οι θέσεις τους λόγω της συγκυρίας είναι εξαιρετικά επισφαλείς», αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ και ζητά άμεση λήψη μέτρων στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις  που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη.

Παραχώρηση δημόσιων σχολικών κτιρίων για χρήση τους από Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Παράλληλα, με την επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αλλά και προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη και τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την παραχώρηση δημόσιων σχολικών κτιρίων τις απογευματινές ώρες για χρήση τους από Κέντρα Ξένων Γλωσσών PALSO, που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και το δύσκολο έργο που καλείστε να επιτελέσετε για την αποκατάσταση των ζημιών και της ομαλότητας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που διαταράχθηκαν λόγω του μεγάλου σεισμού στις 27/9/2021 στην Κρήτη, παρακαλούμε να εξετάσετε την ακόλουθη πρόταση που μας έχει κοινοποιηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξένων Γλωσσών PALSO, καθώς και από τα συναφή σωματεία στην Κρήτη και να μεριμνήσετε για την υλοποίηση της. Συγκεκριμένα, μεταξύ των κτιρίων, που έχουν κριθεί ακατάλληλα για χρήση συμπεριλαμβάνονται και κτίσματα που φιλοξενούσαν Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση των μαθημάτων των παιδιών, προτείνεται να αξιοποιηθούν-παραχωρηθούν, για τη λειτουργία των ξενόγλωσσων τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι δομές των δημοσίων σχολείων (κτίρια ή λυόμενες αίθουσες/containers) κατά τις απογευματινές ώρες, που δεν χρησιμοποιούνται», καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση