O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Παρασκευή – Σάββατο μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (video)

Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία λίγο θα πέσει , θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Όμως από την Κυριακή ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά με γενικά αίθριο καιρό ως την Τρίτη. Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα που θα αλλάξει τον καιρό στη χώρα είναι πιθανόν έλθει στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Την Παρασκευή στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια καθώς και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές
βροχές κυρίως στα βόρεια. Ως το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση