Ζ. Μακρή στο Πρώτο: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στη Σταυρούπολη – Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσίπρα (audio)

«Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα οποία δημιουργήθηκαν καταρχάς εκτός σχολικού χώρου – και με μέλη της σχολικής κοινότητας όπως φαίνεται- και εν συνεχεία και μέσα στο σχολικό συγκρότημα. Δεν είναι μια ανεκτή ιδεολογική αντιπαράθεση», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Διαβεβαίωσε ότι θα είναι ουσιαστική και όχι διεκπεραιωτική η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είναι σε εξέλιξη για συμμετοχή μαθητών και τη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει η κατάλληλη απάντηση. «Εάν θύλακες της Χρυσής Αυγής θέλουν να χρεωθούν τα επεισόδια, αυτό είναι αποδεικτικό της συμπεριφοράς τους και της έλλειψης δημοκρατικής νοοτροπίας που τους διακατέχει», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι νίπτει τα χείρας της επειδή συμπορεύεται με την ακροδεξιά, λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται σε μια κυβέρνηση που δρομολόγησε τις διαδικασίες για να μπει η Χρυσή Αυγή στη φυλακή, ενώ ο ίδιος ήταν επικεφαλής μας συμμαχικής κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Η κυρία Μακρή επισήμανε πως το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει διάχυση του φαινομένου σε άλλα σχολεία, λέγοντας πως είχε έντονο συμβολισμό η κίνηση της Νίκης Κεραμέως να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Ερωτηθείσα για τυχόν ολιγωρία της αστυνομίας, είπε πως το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει ένα υπάρχουν ευθύνες και θα τις αποδώσει, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει μια ευαισθησία στο θέμα της επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων σε σχολικούς χώρους και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί.

Αναφορικά με τον κίνδυνο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου, η κυρία Μακρή εκτίμησε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ακόμη και αν επιχειρηθεί κάτι σχετικό, «η Δημοκρατία μας είναι τόσο ισχυρή και ποιοτική» ώστε να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση και να μην έχει τύχη μια τέτοια κίνηση.

 

 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας
image}

Αφήστε μια απάντηση