Εκτόξευση τιμών ενέργειας — Αγωνία των καταναλωτών για «απλησίαστους» λογαριασμούς (video)

Την επιδότηση και στην κατανάλωση του φυσικού αερίου δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να απορροφήσει τις αλματώδεις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές. Τα τιμολόγια του φυσικού αερίου -όπως και αυτά του ηλεκτρικού ρεύματος- θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Στο κατώφλι του χειμώνα,  με το ψύχος προ των πυλών, και στη σκιά των κατακόρυφων αυξήσεων της ενέργειας, που προηγήθηκαν το καλοκαίρι, τα περισσότερα νοικοκυριά ανησυχούν για ενδεχόμενο εκτροχιασμό του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξαιτίας των αναμενόμενων ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης.

Με ειδικό άρθρο, τροπολογία, που ενέταξε το Υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, θα συσταθεί Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την επιδότηση και του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές, παράλληλα με την έκπτωση που θα παρέχει στα τιμολόγια ρεύματος.

Η επιδότηση κατανάλωσης φυσικού αερίου θα αφορά τη χαμηλή τάση και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, τα οποία μαζί με το ύψος της χρηματοδότησης, τη διαδικασία, το χρόνο και τον τρόπο της επιδότησης θα διευκρινιστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπ. Οικονομικών και Ενέργειας.

Μετά  την κατάρτιση της λίστας των δικαιούχων η έκπτωση θα πιστώνεται αυτόματα στους λογαριασμούς τους από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση