Γ. Χορμόβα στο Πρώτο: Στόχος των “Νταντάδων της Γειτονιάς” και η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης (audio)

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» δημιουργεί ένα πιστοποιημένο, συγκροτημένο, με αυστηρά κριτήρια, μητρώο επιμελητών φροντίδας κατ’ οίκoν και ανοίγει την πρόσκληση σε όποιον έχει την επιμέλεια του παιδιού, να αντλήσει από το μητρώο, επιμελητή, φροντιστή, νταντά για το μωρό του από 2 μηνών έως 2,5 ετών.

«Ο στόχος είναι η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης. Έχει καταγραφεί στατιστικά ότι στις ηλικίες από 30 έως 40 ετών, οι γυναίκες απομακρύνονται από την αγορά εργασίας, λόγω δημιουργίας οικογένειας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χορμόβα, καλεσμένη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Γιάννα Χορμόβα.

Θα υπάρχει μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου πρώτα θα γίνει η πρόσκληση προς τους υποψηφίους παρόχους φροντίδας, θα περάσουν τα στάδια πιστοποίησης, θα εγγραφούν και αυτό θα είναι μια διαρκής διαδικασία.

Οι νταντάδες και οι επιμελητές και πάροχοι φροντίδας θα έχουν τα τυπικά τους προσόντα προφανώς, πολύ κοντά στα προσόντα του βρεφονηπιοκόμου ή άλλων κοντινών κλάδων, θα έχουν περάσει από ψυχολογική εκτίμηση, θα έχουν εκπαιδευτεί σε σεμινάριο για παροχή πρώτων βοηθειών, θα έχουν ένα σύντομο βιογραφικό και θα υπάρχει και η δυνατότητα για συνάντηση με τους γονείς είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Εφόσον συμφωνήσουν ότι θα συνεργαστούν, εντός της πλατφόρμας, υπογράφουν ένα συμφωνητικό και το πρόγραμμα έρχεται ενισχυτικά να δώσει το voucher, με συγκεκριμένα κριτήρια στον γονέα που έχει την επιμέλεια. Δεν καλύπτεται το σύνολο του κόστους της υπηρεσίας, ωστόσο ενισχύεται με voucher, πολύ κοντά στο ύψος του κόστους της ενίσχυσης που λαμβάνει κάποιος για βρεφονηπιακό σταθμό.


Θα υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή της νταντάς ή του παρόχου φροντίδας σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης θα υπάρχει αξιολόγηση και για τις δύο πλευρές.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση