Πέτσας: Ένταξη 36 έργων ύψους 130 εκατ. ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης»

Άλλα 36 έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 130.609.751 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάσσονται μεταξύ άλλων, εννέα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 67,4 εκατ. ευρώ, όπως το έργο του δήμου Ηρακλείου για δράσεις αστικής αναζωογόνησης ύψους 12,9 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021».

Περιλαμβάνονται, επίσης, έργα στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης, που αφορούν στη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών του δήμου Μινώα Πεδιάδας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και στις υποδομές ύδρευσης του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ. Τέλος εντάχθηκε και το έργο για τη βελτίωση των υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑ Μυκόνου, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’. Παράλληλα, με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που δρομολογούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι οι δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του προγράμματος, εντάσσοντας έργα προτεραιότητάς τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση