Β. Παπαευαγγέλου: Αυξημένα κρούσματα σε παιδιά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Αύξηση κρουσμάτων πρατηρείται στις ηλικίες 55- 64 ετών που είναι ανεμβολίαστοι και η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται σε 69% στην επικράτεια ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 90%, δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Σταθερά μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, (1,82%) αλλά η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει διακυμάνσεις και το φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενδοσχολική διασπορά του ιού, αλλά οι ενήλικοι πρέπει να καταλάβουν ότι εμβολιαζόμενοι προστατεύουν τα παιδιά τους, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Να πειστούν ένας – ένας οι άνω των 50 να εμβολιαστούν γιατί θα νοσήσουν, τόνισε η καθηγήτρια και επανέλαβε ότι τα κρούσματα σε παιδιά αυξάνονται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπου και η ενδοικογενειακή διασπορά παραμένει πηγή ανησυχίας.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα κρούσματα στα παιδιά και τους μαθητές είναι «καθρέπτης» κάθε κοινότητας και κάλεσε όλους να εμβολιασθούν, αφού «κανείς δεν είναι άτρωτος».

Με εξαίρεση όπως είπε τη Βόρεια Ελλάδα, πτωτική εμφανίζεται η πορεία της πανδημίας την εβδομάδα που πέρασε, με 200.000 τεστ την ημέρα και σταδιακή αποκλιμάκωση και στο ΕΣΥ, με 178 εισαγωγές την ημέρα.

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση