«H σκέψη όλων μας είναι εκεί» – Τι είπαν Πτδ και πολιτικοί αρχηγοί για τον σεισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και στη συνέχεια με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου, από το Ναύπλιο, όπου βρίσκεται για τις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια, εξέφρασε τη λύπη της για τον νεκρό, που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη και ευχήθηκε η κατάσταση των τραυματιών, να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Τόνισε, επίσης, ότι «η σκέψη όλων μας είναι εκεί» και σημείωσε, ότι οι δυσκολίες για τον τόπο δεν τελειώνουν.

Στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό βρίσκονται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού εστίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία – για να συνδράμουν τις τοπικές Αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών και στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να εκφράει τη συμπαράστασή του σε όλους τους Κρητικούς που δοκιμάζονται από τα 5,8 Ρίχτερ.

«Δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους, μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι.

Επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης είχε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ρεπορτάζ:Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση