Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Τοπικές βροχές στα βόρεια και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας (video)

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, με πιο φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Προς το τέλος της εβδομάδας οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν γύρω στους 20 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπερνούν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, και το πρωί στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

 

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση