Οικονόμου για ΔΕΗ – Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, πετώντας μάλιστα το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση εφόσον το επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι αδυνατεί να κατανοήσει την ανάγκη για την αναβάθμιση της Εταιρείας, σημειώνοντας ότι επί των ημερών του η ΔΕΗ είχε ζημίες ύψους 2,8 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση.

Όσο κυβερνούσε ο  κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτασε στα όσια της κατάρρευσης είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ένα άλμα στο μέλλον.

«Πρέπει να αποφασίσουμε, επιτέλους, ποια ΔΕΗ θέλουμε», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά, για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι  «θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε σε αυτά τα όρια με τις συνέπειες που θα είχε για την οικονομία και τους πολίτες, να συζητήσουμε για ποια περίοδο η εταιρεία είχε αποτίμηση 300 εκατ. και πότε 2 δισ., πότε έχανε 2,8 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην απαξία. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης για την ανάπτυξη της χώρας και τη θωράκιση των συμφερόντων της κοινωνίας και των καταναλωτών».

Σε περίπτωση υποβολής πρότασης μομφής, «η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση