Η Μυρτώ της Πάρου για αποκατάσταση στη Γερμανία – Παρέμβαση υπ. Υγείας

Mε παρέμβαση του υπουργού Υγείας γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά της Μυρτούς, της 24χρονης που κακοποιήθηκε – πριν από 9 χρόνια- με τον πλέον απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο σε παραλία της Πάρου, σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, «επιτέλους, το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με μία εγκληματική ενέργεια, να μπορέσει να αισθανθεί ότι η πολιτεία είναι απόλυτα δίπλα της».

Τόνισε, μάλιστα ότι θα προσπαθήσει κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που του αναλογούν, να λύσει τα θέματα που θα του θέσει η οικογένεια.

Η Μυρτώ έζησε την κόλαση τον Ιούλιο του 2012, όταν ήταν μόλις 15 ετών και παραθέριζε στην Πάρο μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Χτυπήθηκε στο κεφάλι με πέτρα που ζύγιζε πέντε κιλά και βιάστηκε. Ο Αχμέτ Βακάς συνελήφθη αργότερα στην Αθήνα και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, καθώς και σε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, λέγοντας ότι ο Πακιστανός εξάντλησε την κτηνωδία του: «Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, στην ψυχή του, στον χαρακτήρα του» είχε πει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση