Συγκινητικά μηνύματα για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, τις 26 Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Στα μηνύματα για την επέτειο της δολοφονίας του κυριαρχούν οι αναφορές στα πιστεύω και τις αξίες του ενώ υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Μπακογιάννης συνεχίζει να ζει στη μνήμη και τις καρδιές μας.

«32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε στο Twitter η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ανάρτηση με το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη «Κοίτα μπαμπά» έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΝΔ: «32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία τελικά νικά»

«32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη εξακολουθεί να μας θυμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από τους εχθρούς της, όταν ακραίες ιδεολογίες οπλίζουν χέρια δολοφόνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

«Μας υπενθυμίζει, όμως, και κάτι ακόμα: ότι η Δημοκρατία τελικά νικά. Ότι στο τέλος οι δολοφόνοι και οι ακραίοι υποστηρικτές τους αποκαλύπτονται και μπαίνουν στο περιθώριο. Ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη και η μετριοπάθεια ενώνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον», σημειώνει ακόμα και προσθέτει:

«Αυτές τις αξίες πρέσβευε ο Παύλος Μπακογιάννης. Αυτό το μέλλον οραματίστηκε για όλους τους Έλληνες. Ένα μέλλον Δημοκρατίας, ενότητας και προόδου. Και αυτή την παρακαταθήκη του κανένα όπλο δολοφόνου δεν κατάφερε να σβήσει. 32 χρόνια μετά, ο Παύλος Μπακογιάννης ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας».

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζει «32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία. 32 χρόνια μετά ο Παύλος Μπακογιάννης δεν σώπασε γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά δεν σωπαίνουν ποτέ».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του επισημαίνει τους αγώνες για τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση.

«32 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη, o οποίος δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της “17Ν”. Τον θυμόμαστε. Για τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων είναι και σήμερα επίκαιρες

«Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων και την υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, είναι και σήμερα επίκαιρες. Είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

«Το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν», τονίζει στο δικό του μήνυμα του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας πολιτικός που αγωνίστηκε για την ενότητα του έθνους. 32 χρόνια μετά, το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Ποτέ ξανά» αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση