Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Καλοκαιρία τη Δευτέρα, τοπικές βροχές από την Τρίτη (video)

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου προβλέπονται για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Τρίτη ωστόσο αναμένεται σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία βαθμιαία θα πέσει και προς το τέλος της εβδομάδας δεν θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι από την Τετάρτη θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 και την Παρασκευή πιθανώς και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί το απόγευμα έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 με 32 και στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα κεντρικά και βόρεια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση