Χρ. Σταϊκούρας: Δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ – Περισσότερες δυνατότητες για χαμηλότερα τιμολόγια στο μέλλον (video)

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σήμερα Σάββατο δηλώνει ότι δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες φοροελαφρύνσεις στο μέλλον. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ, είναι να αντληθούν 5 δισ. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον Real FM, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαγορά παραγωγικών μονάδων πράσινης ενέργειας στα Βαλκάνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την άντληση κεφαλαίων από την αγορά, θα υπάρξουν χαμηλότερες τιμές ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς να επιβαρυνθεί το Κράτος.

«Η ΔΕΗ δεν πουλά το 17% αλλά επιλέγει αύξηση μετοχικού κεφαλαίο με προορισμό των χρημάτων όχι στην μειωση χρέους αλλά να πάνε στην βελτιωση της επόμενης μέρα της ΔΕΗ και των καταναλωτών», είπε και προσέθεσε ότι «δεν παραχωρείται management και δεν πρόκειται για ξεπούλημα αν ήθελε κάποιος να ξεπουλήσει δεν θα πήγαινε με την σημερινή αξία της μετοχής που είναι πολλαπλάσια από αυτή που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι το δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Σφοδρά είναι τα πυρά των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ξεπούλημα της ΔΕΗ και βάζει στο στόχαστρο τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τις τελευταίες μέρες. «Την ώρα που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης. Δεδομένου ότι για την ΑΜΚ, γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης».

Το κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια και «εσωτερική πληροφόρηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και συνεχίζουν με την εκποίηση ενός επιπλέον 16% από τον ΟΛΠ στην COSCO».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση