Προσάραξη τουριστικού πλοίου στη Στυλίδα – Δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (24/9) ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο “MΠΙΛΛΟΥΚΙΑ” Ν.Π. 7018, άνευ πληρώματος και επιβατών, προσάραξε σε αμμώδη ακτή, στην περιοχή “ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ” του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, για έλεγχο και παροχή συνδρομής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν το περιστατικό. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του, το εν λόγω πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και παρασύρθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
Στη συνέχεια, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη του πλοίου, καθώς και την άμεση απομάκρυνση του από το σημείο της προσάραξης.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΠΙΛΛΟΥΚΙΑ”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση