Μητσοτάκης στο Bloomberg: Μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα (video)

Τη λύση στο φλέγον ζήτημα των διεθνών ανατιμήσεων στις τιμές της ενέργειας, μέσω μιας συντονισμένης ευρωπαϊκής αντίδρασης, ανέδειξε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αφήνει ακάλυπτες και χωρίς χρηματοδότηση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγώντας τες σε λουκέτα.

Την ανάγκη να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα των αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Έχουμε δεσμευτεί να στηρίξουμε τους καταναλωτές ενέργειας στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμά του.
«Το κάνουμε παρέχοντας κρατική χρηματοδότηση αλλά και ενθαρρύνοντας του παρόχους ενέργειας να απορροφήσουν μέρος του κόστους. Αναμένουμε πως δεν θα δούμε σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος τους επόμενους 3 με 6 μήνες. Επίσης, υποβάλαμε πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο να βρεθεί  μια ευρωπαϊκή λύση σε κάτι που θεωρούμε βραχυπρόθεσμο φαινόμενο. Πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη και νομίζω πως απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντίδραση που θα πηγαίνει πέραν και όσων κάνουν τα μεμονωμένα τα κράτη μέλη σε εθνικό επίπεδο».

Εστιάζοντας στην οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, σημείωσε ότι το κλίμα στην Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, έχει βελτιωθεί σημαντικά και εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πορεία του τουρισμού.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι με τις πολιτικές της επιλογές αφήνει εκτός χρηματοδότησης  ένα πολύ μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας τις σε λουκέτα και συγχωνεύσεις άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τους προέδρους της ΓΣΕΣΒΕΕ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Ο κ. Τσίπρας, όσο ήταν πρωθυπουργός, τσάκισε συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με υπερφορολόγηση και ασφυκτικές ασφαλιστικές εισφορές. Δεν έδωσε κανένα κίνητρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων…Αυτά δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς και σίγουρα όχι οι άνθρωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους βασικούς άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με αιχμή τη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και τον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση