Αποκλιμάκωση με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα – Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων μεταξύ μαθητών

Τα κρούσματα σε μαθητές από 4-18 ετών αντιστοιχούν στο 24% του συνόλου των νέων κρουσμάτων και η αύξηση κατά 16% ήταν αναμενόμενη αφού ενταντικοποιήθηκαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας ότι παρά τα όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες παιδιών κάτω των 17 ετών.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επανέλαβε την έκκληση της Επιτροπής για πιστή τήρηση οδηγιών σχετικά με το self test και τόνισε ότι χάρη στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο διαπιστώνεται χαμηλή διασπορά στα σχολεία σύμφωνα με μελέτες και από άλλες χώρες.

Ευχάριστο χαρακτηρίστηκε το γεγονος ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί 60.000 μαθητές από 12- 17 ετών και 100.000 από 17 ετών και πάνω.

Και η κυρία Παπαευαγγέλου, όπως και η Μίνα Γκάγκα μίλησε και σήμερα για επιδημία μεταξύ ανεμβολίαστων , ενώ η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι στα 34 έτη.

Το βλέμμα όπως είπε, είναι στραμμένο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ενδεικτικά αναφέρθηκε:

  • Διπλασιασμός κρουσμάτων στην Ξάνθη
  • αύξηση 60% στη Κοζάνη
  • αύξηση 40% σε ‘ΕΒρο και Πιερία

Ηπιότερη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, που όμως παρουσιάζει υπερδιπλάσιο μέσο κυλιόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων σε σχέση με την Αθήνα και ανήκει στις μεγαλουπόλεις με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 192. 000 ανά ημέρα και ο δείκτης θετικότητας παραμένει στο 1, 16%.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση